Stil i butik?

För att stå ut som butik gäller det att man lägger ner extra mycket arbete på inredningen. De kunder som kommer in i butiken ska känna sig välkomna och det är inte alltid helt lätt att åstadkomma. Det finns heller inga patentlösningar, utan beror ju på vad som man ska sälja, och vilken sorts atmosfär som eftersträvas. Vi på Butikstil föredrar i allmänhet en mer organisk look, med mycket trä och så, eftersom det skapar en lite gammaldags känsla som många uppskattar. Det ska kännas som en butik från förr, utan att överdriva. Å andra sidan, i vissa fall kan hypermodern minimalism vara det rätta – allt beror på omständigheterna. En butik som säljer datortillbehör ska kanske ha ett lite mer modernt utseende – eller kanske inte? Kontrasten mellan USB-minnen, SSD-er och en butik som bygger på gammal inredning, i huvudsak i åldrat trä skulle kunna bli mycket intressant!

Sök på oväntade ställen
Inredning till butiker kan man hitta på de mest oväntade ställen, till exempel hos www.malarkok.se. Där har de hörnavslut och hörnhyllor, exempelvis, som är perfekta för butiker att ställa fram sina varor på. Och, än mer, vinställ kan användas på kreativa sätt för den som säljer drycker av olika slag. Och i stället för disk, varför inte en marmorskiva som egentligen är tänkt att användas som köksbänk? Med lite kreativitet går det att plocka ihop en riktigt spännande butik hos Mälarkök!

Det är bara fantasin som sätter gränser – och fantasin är ju gränslös. Leta på oväntade ställen, och ser du någonting spännande, så varför inte försöka komma på ett sätt att använda det? För den som vill ha en butik som alla andra så är det väl bara att starta en ICA-butik, en butik som kommer att vara ungefär som alla andra, och hur roligt kommer det att vara i längden.