En riktigt spännande butik

Det finns butiker – och så finns det butiker. Att en butik specialiserar sig på någonting som andra inte har. Nätbutiker är någonting som vi skrivit en del om, och vilka fördelar som de har, men vi har också påpekat att det är någonting visst med riktiga butiker ute i verkligheten. Det gäller då speciellt de som har en riktig karaktär, någonting unikt, något som vi faktiskt inte kan återskapa online, i alla fall inte än så länge. Det kanske kommer i framtiden men det känns osannolikt. En riktig butik med karaktär, gamla träbänkar, där det känns som man stigit in i en annan tid eller i alla fall en annan värld, sådana är det något speciellt med, och de kan hittas lite varstans. Vi påmindes nyligen om att nätet faktiskt inte är allting, utan verkligheten är – mer verklig.

En perfekt konferens
Vi var på en konferens i Tällberg och det var en riktig upplevelse. Hotellet konferensen hölls på var riktigt fint, och maten helt utsökt (och deras speciella Earl Grey-te fantastiskt). Men det var inte hotellet, Green Hotel, som vi skulle berätta om, utan om en av de fina butikerna i Tällberg, Leva & bo, en… Ja souvenirbutik känns inte som rätt svar. Inredningssaker, bruksföremål, smycken, prydnadsföremål – sådana saker. Det var en väldigt fin och speciell butik, och mycket av det som såldes där kändes unikt. Att vandra runt och titta på, känna på, uppleva allt i butiken skulle definitivt inte fungerat online. Det var än nästan intim känsla, där alla föremål blev – verkliga.

Så det var nog en viktig lärdom vi gjorde där. Kanske är vi ibland lite väl entusiastiska vad gäller onlinebutiker. Att gå in i en butik i verkligheten och titta runt – om det är en fin butik (vilket det var) så kan det vara en mycket speciell upplevelse. Även om man inte köper någonting.