Det härliga med vintage

Mycket av de saker som vi idag använder oss av, som är nyproducerade och trendiga, är sådana stilar som kommer att gå ur tiden. De kommer inte att vara aktuella längre och de kommer inte längre att vara det senaste när det gäller design och inredning. Det kommer att komma nya designer och stilar som tar över på marknaden, men det finns samtidigt en del av det gamla som nästan alltid kommer att vara aktuellt och intressant för de som är sugna på att inreda modern. Även om det kanske låter märkligt så är det precis så det är – det som är riktigt gammalt kommer alltid vara användbart!

Fungerar i alla rum

Det som är så intressant med dessa delar av en inredning är att de går ihop med egentligen allt. För det är inte enbart det gamla och slitna intrycket som har effekt, det är också det historiska i varje detalj som för med sig någonting mer än enbart ett utseende. Det betyder att dessa saker får en större grad av existensberättigande i de flesta olika stilar som kan tänkas, men det är samtidigt viktigt att tänka på att man inte ska överdriva det bara för att man kan. Det är minst lika viktigt att också vara sparsam i sitt användande och inte låta dessa detaljer drunkna i varandra, utan låta dem få den tydliga position och koncentration som de förtjänar.

Det är med andra ord väldigt användbara detaljer, som inte ens behöver kosta dig speciellt mycket. Det är inredningssaker som du mycket väl kan hitta på vinden hemma hos din mormor eller farmor, eller så är det något som du hittar till ett billigt pris på en loppis eller en second hand-butik. De här sakerna är alltså inte så ovanliga som man kanske kan tro och det viktigaste är att man tycker om dem och att de berättar något. Deras närvaro ger med automatik mer själ till ett hem.